Viime viikonloppuna pidettiin Kotkan Ratsastajien avoin yhdistetty mestaruus. Eli siis kisa, jossa on sekä koulu- että esteratsastusosuus, seuranmestaruudesta kilpaillaan mutta muutkin kuin oman seuran jäsenet saa osallistua. :D

Jotenkin KotiKoutsi ja Koulutäti oli onnistuneet puhumaan allekirjoittaneet osallistumaan ko. kinkereihin. Siis kouluradalle kun ratsulla on kokemusta... ööh... no, alle kymmenestä kouluradasta ja ratsastajalla ei yhdestäkään (ellei 7 vuotiaana ratsastettua jonokilpailua ja vuosia sitten pikkupikkuseurakisoissa mentyä raviohjelmaa lasketa). Loistava yhdistelmä! :D Lisäksi estekorkeus mahdollisessa uusinnassa tulisi olemaan suurin ikinä hyppäämämme rata. Kaiken huipuksi alunperin ulos suunnitellut kisat siirtyivät monsuunikauden takia maneesiin, ja Fannyhan ei tunnetusti ole kovin maneesiyhteensopiva. Eli odotukset ei olleet suuret, mennään hakemaan kokemusta ja kokeilemaan muistaako täti kouluradan alusta loppuun. ;)

Lauantaina ratsastettiin ensin kouluosuus. Mentiin Fannyn kanssa ensin helppo C, ikäänkuin totutteluksi molemmille ja että päästään esittelemään hysteriaan taipuvaiselle rimpsessalle kouluaidat ja tuomarit. Verkassa hevonen oli mitä parhain, oikein tärkeänä sykeröissään. Vielä kun mentiin lähtövuoroa odottamaan maneesiin, oltiin oikein rentona. Mutta kun ratsastettiin kouluaitojen sisään, iski panique. "Me ehkä kuollaan tänne, noi tuomarit syö mun!" tykkäs Fanny. No, joka tapauksessa rata päästiin alusta loppuun (yhdellä unohduksella... ) ja jopa hyväksytysti, prosentteja 52,25 (53 / 51,5). Sijoitus 33./39. Tavoite saavutettu - hyväksytty tulos! :)
Senioreiden mestaruusratana oli KN Special. Siihen tuli KotiKoutsilta selvät ohjeet: "Nää neloset ja vitoset pitää muuttua kutosiksi ja seiskoiksi!" Rata sujuikin jo paljon rennommin kuin ensimmäinen, neiti oli ehkä jo aavistuksen väsähtänyt moiseen kuviokelluntaan, kuka sitä muutenkaan jaksaa niin paljon... ;) Ja tällä kertaa kippari muisti radankin, joskin sähläsi yhden laukannoston. Tästä radasta 55,385% (57,692 / 53,077) ja sijoitus 10./14. Ja tyytyväisiä oltiin! :) Meidän ekoiksi kouluradoiksi ihan tyydyttävät suoritukset. :)

Sunnuntaina oli vuorossa sitten esteosuus. Hyppyjähän ehti olla kipsin jälkeen takana tasan yksi kerta, sekin lastan kanssa... Lasta pois perjantaina, kisoihin viikonloppuna! ;) Verryttelyluokkana kävimme Fannyn kanssa hyppäämässä 80cm aikaratsastusarvostelulla. Alku meni melkoiseksi sählingiksi, kun itse jotenkin jähmetyin. Aloin ratsastaa vasta kolmannella esteellä... *huoh* Siitä eteenpäin kuitenkin oikein hyvin ja yllättäen sijoitus 6./23!!! Päästiin siis oikein ruusukkeille! :)
Hyvillä mielin jatkettiin mestaruusluokkaan, jossa perusradan estekorkeus 85cm, uusinnan 95cm. Fanny tuntui koko ajan hurjan hyvältä, teki kaiken mitä pyysin (kun vaan tajusin pyytää) ja oli tosi hieno. Kiitos vaan KotiKoutsille neuvoista ja kärsivällisyydestä ja piiskaamisesta verkassa! Perusrata menikin tosi hienosti, ainakin omasta mielestäni oli varmaan paras kisarata mitä on Fannyn kanssa menty! Joten eikuin uusintaa odottamaan - ja hirveellä paniikilla rataa opettelemaan... Ja mielestäni osasinkin sen, kaikki huimat 6 estettä, kaikki tiet lisäksi jo kerran 80cm radalla ratsastettuja. Joten kaiken piti olla hienosti. Mutta kuinka ollakaan, kolmen esteen jälkeen putosin täysin kartalta. Onneksi oli kannustusjoukot radalla, jotka huuteli suuntimia ja onneksi oli hurjan reilu hevonen, joka hyppäsi puhtaasti vaikka esteet kerrottiin vasta viimeisellä hetkellä ennen hyppyä! Eli ei ihan nappiin MUN osalta. Fanny oli tosi hyvä. Kuitenkin sijoitus 3./14!! Toka sija hävittiin melko varmasti mun sähläilyissä, oltiin vaan 7 sadasosaa hitaampia toista. Mut minkäs teet.

Eikä tässä vielä kaikki (kuin tv-shopissa konsanaan...) !! Sennujen yhdistetyssä mestaruudessa oltiin Fannyn kanssa lopulta ensimmäiset ei-sijoittuneet eli viidensiä!! :o Ja vieläpä tasapistein neljännen kanssa, vaan kun kouluratsastus ratkaisi. Tuosta olin kyllä tosi yllättynyt. Iloisesti! :)

Onnistunut viikonloppu siis kaikin puolin. Kiitos kaunis KotiKoutsin lisäksi huoltojoukoille eli Koulutädille ja ihanaiselle Sarille!

- Estetäti -