Meidän prinsessalla on vinksahtanut nupissa. Tai sitten me tuotiin laitumelta kotiin väärä hevonen, ja joku ihmettelee nyt, miksi ennen niin rauhallinen ja tasainen tamma on muuttunut hysteeriseksi hepuloitsijaksi... ;) Tai sitten neidillä on auringonpistos. Ei tätä muuten voi selittää:

Tänään käytiin maastossa YKSIN ja Fanny kulki koko matkan reippaasti ja rennosti, vapain ohjin, vaikka vastaan tuli kaikenlaista kaivinkoneesta lähtien. Lievää kehitystä kun alussa ei päästy etenemään kuin takaperin ja pystyyn hyppien... Eikä siinä vielä kaikki. Puolen tunnin maastokäppäilyn jälkeen menin kentälle ajatuksena hetki hölkkäillä. Otin ohjat käteen ja aloin kevennellä ja mitä tekee Fanny? Rupeaa leikkimään ihan oikeaa ratsua, kulkee pehmeällä kuolaintuntumalla, kuuntelee istuntaa ja pidätteitä, asettuu, taipuu, venyttää kaulaa eteen alas pyydettäessä ja kokoaa taas. :o Keventelin vaan tyrmistyneenä ja yritin olla hiljaa ja häiritsemättä toisen nöksötystä. Nostin laukan ja eipä tarvinnut kuin istua ja pidellä ulko-ohjaa tuntumalla ja tehdä välillä pikkuisen pidätteitä. Vaihdotkin sujuivat ilman suurempaa showta tai epätasapainoa, samoin suunnanvaihdot ja siirtymiset. Hämmentävää. Ohikulkijatkin hämmästelivät kaikki, miten hienolta neiti näyttää (siis kun se ollenkaan ei tavallisesti välttämättä näytä...).

Ja siis kentällä on tehty töitä öö... koska?? Viime viikolla koulutäti pimpuloitsi vähän yhtenä päivänä, sitä ennen ratsastin kentällä toukokuussa ennen laitumelle lähtöä. Että unohtakaa hyvät ihmiset turha hiulaaminen - heppa laitumelle ja hyvä tulee! ;)

Huomenna mennäänkin sitten tunnille KotiKoutsin ankaran valvovan silmän alle... Saa nähdä mitä kaikkea korjattavaa kuitenkin vielä löytyy, kesäterässä taitaa kaikesta huolimatta olla sekä täti että tamma...

... tai jos se ei sittenkään ole vaihtunut, vaan ihan vaan iän myötä viisastunut ja kehittynyt... ??

- Kati, estetäti -