Tämän viikonlopun ja alkuviikon piti olla Fannyn osalta taas melkoisen "busy". Ensin piti olla Håckuksen aluevalmennus la-su. Se peruuntui ja vaihtui koulu- ja estetunneiksi la-su ja Kiki Nybergin valmennukseen ma-ti. Mutta eipäs vaan sekään ohjelma toteutunut, vaan lepäilyksi meni...

Lauantaina iltapäivällä ehti koulutunti sentään olla, Fanny oli oikein mukava ja teki hienosti töitä (kuten myös estetäti, ainakin jos vatsalihasten kipeydestä voi jotain päätellä!). Kaikki siis hienosti, huomenna hypättäisiin ja sitten KotiKoutsi menee ma-ti, lupaavalle näyttää valmennuksen kannalta jos Fanny on tämmöisessä moodissa.
Ja mikä on tilanne muutaman tunnin kuluttua??!? Tallityöntekijämme ja luottoapurimme Sanna soittaa koulutädille iltaheinien aikaan: "Teidän hevonen on liian rauhallinen" Alkaa pähkäily. Onko se väsynyt päivän töistä? Onko sillä influenssa? Entä ähky? Jotain muuta? Kuumetta ei ole, suolistoäänet kuuluvat eikä muutenkaan vaikuta ähkyiselle. Ennemminkin jotenkin... känniselle. Tutkitaan, painellaan, kuunnellaan, käännellään. Hevonen seisoo mutkalla vasemmalle eikä varaa painoa oikealle etuselle. Ei suostu syömään makupalojakaan jos niitä tarjoillaan oikealta, vasemmalta kyllä maistuu. Kävelee huonosti, oikealle ei käänny lainkaan eikä käännä päätä. Ei tahdo saada päätään nostettua ruokakuppiin. Vaikuttaa kaikenkaikkiaan todella sairaalle. Puhelinneuvottelu eläinlääkärin kanssa - hän ei osaa sanoa oikein mitään, kunhan arvailee. Voisiko olla jonkun ötökän pisto? Sittenkin influenssaa, vain vähän omituisin oirein? Lihasjumi?
Päätös: Annetaan kipulääkettä, elektrolyyttejä ja vitamiineja ja katsotaan aamulla uudestaan.

Aamulla... hevonen on kokenut ihmeparantumisen yön aikana! ??? No, ensi näkemältä ainakin vaikuttaa siltä. Seisoo, liikkuu, touhuaa, syö ihan normaalisti. On oma itsensä. Ei edelleenkään kuumetta. Pää kääntyy molemmilta puolilta hamuamaan porkkanaa. Mutta onhan se saanutkin kipulääkettä ihan kunnon annoksen illalla ja aamulla uudestaan.
Soitto eläinfysioterapeutille Mirka Purholle: Tai no, ensin tekstari: "Saako sua häiritä työasioissa näin sunnuntaiaamuna?" Sai häiritä. Mirkan mielestä oireet kuulostivat sille, että Fannylla on nikamalukko jossain kaularangan alueella, ehkä myös etummaisten kylkiluiden tienoilla! :o :o Ei hän varmaksi tietenkään voi puhelimessa sanoa, mutta siltä kuulostaa. Vielä vähän tarkempia tutkimukseia Mirkan ohjeiden mukaan ja vaikka aluksi vaikuttikin että Fanny on täysin ok, selviää ettei pää oikeastaan käänny edelleenkään lainkaan oikealle niskasta eikä vasemmallekaan kovin paljoa. Kipulääke ilmesesti on vain vaimentanut pahimman lihasjumin.

No, nyt sitten lepäillään ja Fanny saa kipulääkettä vielä huomenna. Mirka tulee tutkimaan sen tiistaina ja sen jälkeen ollaankin paljon viisaampia.

Kaikkea sitä voikin sattua?!